Eseménynaptár
Időjárás
OKTÓBERI TERMÉSZET-BOGARÁSZ TÚRA
2011.10.05. - 18:58
Beküldte: gershon

A Csókás erdő őszi pompájában és bőségében gyönyörködve ismerkedünk a pusztai tölgyesek változatos cserjeszintjének gazdag madár és rovarvilágával, ehető és nem ehető terméseivel.

Próbálunk találni októberben virágzó fokozottan védett homoki kikericset, és mivel ekkoriban kezdenek barcogni a dámszarvasok így lehet, hogy ennek is fül és szemtanúi leszünk, lovas kocsis túránk során.

Meghívó
2011.09.30. - 10:38
Beküldte: gershon

A Nemzetközi Madármegfigyelő Nap alkalmából szeretettel invitálunk egy közös biciklis túrára a Nagyerdőbe.

2011. október 1. szombat

HATLÁBÚAK BIRODALMA A MAGYAR TERMÉSZETTUDOMÁNYI MÚZEUMBAN
2011.08.21. - 17:53
Beküldte: bbozse

Előreláthatólag 2011. novemberig

Kié ez a leltár: 6 láb, 4 szárny, 3 testtáj, 2 csáp és 1 páncél?

NYÁRI ÉLMÉNYEK
2011.08.16. - 22:23
Beküldte: bbozse

Ha nyaralásod, kirándulásod alatt, vagy csak otthon, a kertben érdekes, különleges élményed volt a természettel - madarakkal, más állatokkal, növényekkel, vízzel, égbolttal, stb. - kapcsolatban, és szívesen megosztanád természetbarátaiddal, akkor írd meg nekünk az info@nagykorosijomadarak.hu címre!

Az írásokat megjelenítjük a honlapon, hadd idézze fel a nyarat a hűvösebb napokon is! 

„AMIRŐL A KŐRÖSI NAGYERDŐ MESÉL”
2011.07.02. - 09:19
Beküldte: gershon

2011 AZ ERDŐK NEMZETKÖZI ÉVE

Július 23-án szombaton, következő ÖKO túránkon lovas kocsival bebarangoljuk a Nagyerdőt, Vincze Tibor, a Duna Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi őrének szakvezetésével.
Az erdő ökológiájával, lakóival, a Jelfák történetével, a Strázsadomb csodálatos homokbuckáival és flórájával ismerkedünk.
Túránk végén a Tőzeges tó partján piknikezünk, a menü: bográcsban főtt paprikás krumpli, kovi-ubival és ropogós pékkenyérrel, de lesz hideg ásványvíz és sör is.
Webszerkeszőt keresünk
2011.06.10. - 20:06
Beküldte: gershon

A www.nagykorosijomadarak.hu oldal tartalmának frissítésére szerkesztőt keresünk. Előnyt jelent, ha természetbarát vagy, vannak önálló gondolataid és szeretsz írni. Szabadidős tevékenységben végezhető, a munkáért némi fizetséget adunk.

Jelentkezni az info@nagykorosijomadarak.hu email címen.

Az ezerarcú szikes, és homoki láprét élővilága
2011.05.25. - 15:25
Beküldte: gershon

június 11. szombat

Nagykőrös határában vezetett túra során megismerkedünk a Kőrös-ér, Gógány-ér láprétjei, ősgyepjei - melyek Natura 2000, EU ökológiai hálózatához tartozó kiemelt jelentőségű természetmegőrzési  területek, - rendkívül gazdag növény, gyógynövény és madárvilágával, a terület ökológiai jelentőségével, miközben gyönyörködünk a táj szépségében.

Színpompás szalakótát, gyurgyalagot próbálunk lencsevégre kapni, és kis kitérővel egy ősorchideás rétet is megcsodálunk.

Túránkat színesítjük egy kis séta lovas kocsizással, főzőcskével, borozgatással, ill. egyéni igény szerint lovaglással.

A füves puszták világa
2011.05.12. - 17:26
Beküldte: gershon
Május 21. Szombat
 
A FÜVES PUSZTÁK VILÁGA
Petőfi Sándor nyomdokain bejárjuk a Kutyakaparó Csárda környéki pusztát, nőszirmokat, szalakótákat és a hamisítatlan kiskunsági pusztai hangulatot keresve.
Előzetes bejelentkezés szükséges! Minimum 5 fővel indul a túra. Időtartam: 4óra.
Találkozás: 10 órakor Kocséron a Kutyakaparó Csárda előtti parkolóban, illetve akik Szeged-Budapest vonalon vonattal érkeznek, velük 9 órakor a nagykőrösi vasútállomás előtt, ha lesznek olyan kedves túratársak kik felajánlják „TELEKOCSI” segítségüket, és tovább visznek bennünket a kb. 20 kilométerre lévő úti célig . Ezért az ő bejelentkezésüket feltétlen várom, hogy össze tudjam hangolni kimenetelünket.
Üdítő zöld folt az urbanizáci szorításában
2011.05.12. - 17:25
Beküldte: gershon
Május 14.Szombat
 
ÜDÍTŐ ZÖLD FOLT AZ URBANIZÁCIÓ SZORÍTÁSÁBAN

Létükért küzdő természeti csodákkal, - egyre zsugorodó ősorchideás veszélyeztetett életterével, madárvilágával, /küszvágócsér, fácán…/, kőris-famatuzsálemekkel, a Csónakázótó és a Cifrakert növényvilágával ismerkedünk a mai napon. Ebéd után, - igény szerint a Cifracsárdában, vagy piknikezés a Cifrakertben, - megtekintjük az Arany János Múzeum helytörténeti, és Arany emlékkiállítását.

Felhívás!
2010.12.06. - 21:30
Beküldte: kapobolt

Hozzászólásaitokat, észrevételeiteket a madarakkal kapcsolatban ezen a honlapon várjuk.

Várjuk azoknak a jelentkezését, akiknek tudomásuk van Nagykőrösön és környékén matuzsálem korú gyümölcs, illetve különböző idős fafajok lelőhelyéről és esetleg hozzá kapcsolódó regéről, meséről a www.kapofa.hu -n és ezen az oldalon is.

Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8
© Copyright 2010 Nagykőrösi madár- és természetbarát kör | Készítette: Isystem