Eseménynaptár
Időjárás
Kecskeméti hallgatók Nagykőrösön.
2014.06.24. - 17:01
Beküldte: Gábor

 2014.06.21-én gyakorlat keretében a Kecskeméti Kertészeti Főiskola hallgatói Dr. Pölös Endre professzor vezetésével, a Hild János díjas Nagykőrösre érkeztek. Kapás Tibor kertészmérnök fogadta őket, és vette át az irányítást.
Először a Múzeum kerten lévő öreg kőriseket tekintették meg. Több jelfa is található ezen a területen pl.: Arany János fa. 

Képeket készítette: Tarkó Gábor

 

 Majd a valaha a Nagykőrösön Arany Jánossal együtt tanító tanárokról készült szobor alkotást tekintették meg.

 

A következő állomás a Pálfája oktató központ, és öreg Kocsányos tölgy bemutatása volt. Séta során, az út szélén gyöngyvirággal, Salamon pecséttel találkoztunk. A két növény rendkívül hasonlít egymásra. Csak a levelek állása szerint lehet megkülönböztetni egymástól őket.

A harmadik erdő részlet a LIFE program keretében újra telepített tölgyesek szemrevételezése volt. Jelentősége abban rejlik, hogy az Alföldön a Pusztai tölgyeseknek itt van vége, Bács megyében már nem található.  Az urbanizáció következtében a tölgyesek helyét átvették a mezőgazdasági területek, és a gyorsan növő akácoserdők. Azért is fontos tölgyfa csemetéket ültetni, mert a fák lombjai a bolygónk tüdeje.

 

 
© Copyright 2010 Nagykőrösi madár- és természetbarát kör | Készítette: Isystem