Eseménynaptár
Időjárás
Az ezerarcú szikes, és homoki láprét élővilága
2011.05.25. - 15:25
Beküldte: gershon

június 11. szombat

Nagykőrös határában vezetett túra során megismerkedünk a Kőrös-ér, Gógány-ér láprétjei, ősgyepjei - melyek Natura 2000, EU ökológiai hálózatához tartozó kiemelt jelentőségű természetmegőrzési  területek, - rendkívül gazdag növény, gyógynövény és madárvilágával, a terület ökológiai jelentőségével, miközben gyönyörködünk a táj szépségében.

Színpompás szalakótát, gyurgyalagot próbálunk lencsevégre kapni, és kis kitérővel egy ősorchideás rétet is megcsodálunk.

Túránkat színesítjük egy kis séta lovas kocsizással, főzőcskével, borozgatással, ill. egyéni igény szerint lovaglással.

A túra menete:

Reggel 9 órakor a vonattal érkezőkkel együtt a vasútállomás előtti téren találkozunk, majd elsétálunk a kb. tíz percre található ősorchideás rétet megcsodálni. Itt lovas kocsira szálunk, és elkocsikázunk sétatúránk legtávolibb pontjára, innen visszafelé a város felé haladva közel öt kilométeres sétánk során megcsodálunk minden szépséget, érdekességet.

Úti célunk, a Nagykőrösi Lovas Sportegyesület telephelyére megérkezve már várni fog bennünket a bográcsban rotyogó finomság, az alföldi lebbencs, és Erzsike, az egyesület szíve-lelke. Az ebédet ki-ki kedve szerint leöblítheti finom homoki borral, és kinek kedve tartja, lovagolhat a tudása szerint egy remek paripán.

Haza már lovas kocsival fogunk jönni szintén a vasútállomásig, hiszen lehet, hogy kissé fáradtak leszünk. ’S hogy mikor? Közmegegyezés alapján, 3 -4, esetleg 5órakor.

A csoport létszám korlátozott, ezért kérek minden kedves leendő túratársat, hogy június 8.szerdáig jelentkezzen.

 

Szakvezető: Bálint Zoltánné, biológia tanárnő

Szervező: Józsa Sára, tel: 06 20 512 6738

                    E-mai: barangolas@nagykoros.eu

 

MINDENKIT SOK SZERETETTEL VÁRUNK! 

© Copyright 2010 Nagykőrösi madár- és természetbarát kör | Készítette: Isystem